Sloop en nieuwbouw in Cornelis Geelvinckstraat, Heemskerk

5 maanden geleden gepubliceerd

In de Cornelis Geelvinckstraat in Heemskerk is een grote verandering gaande. Alle 52 huurwoningen die er stonden, zijn gesloopt. Woningcorporatie Woonopmaat zal op deze plek 72 nieuwe huizen en appartementen gaan bouwen.

Nieuwe woningen

De nieuwbouw bestaat uit 28 eengezinswoningen en 44 appartementen. De vorige woningen waren gedateerd en voldeden niet meer aan de verwachtingen. Het nieuwe project omvat huizen die volledig industrieel worden geproduceerd in de fabriek, om vervolgens op de bouwplaats te worden gemonteerd. Deze productie valt onder het MorgenWonen Puur concept van bouwbedrijf VolkerWessels. Opmerkelijk is dat deze woningen meer energie zullen opwekken dan ze verbruiken.

Circulair ontwerp

De appartementen zijn circulair ontworpen. Dit betekent dat elementen uit de bestaande bebouwing worden hergebruikt, waarbij afval dus ingezet wordt als grondstof. Voorbeelden hiervan zijn de vloerbalken die worden hergebruikt als pergola of als lattenwand.

Verwachte oplevering

De planning is dat in de lente de eerste paal de grond in gaat. Als alles volgens planning verloopt, zullen de woningen in de Geelvinckstraat naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 gereed zijn.