Strandopgang Heemskerk geblokkeerd vanwege veiligheid

3 maanden geleden gepubliceerd

De strandopgang bij het strand van Heemskerk is om veiligheidsredenen afgezet met een hek. Deze maatregel volgt na een incident waarbij een mountainbiker is gevallen.

Beschadigde strandopgang

Door stormachtig weer en extreem hoog water van de afgelopen maanden is er een flink aantal meters zand van de strandopgang weggeslagen. De gemeente meldde vorige week op haar website dat de strandopgang hierdoor niet veilig genoeg is, met name voor paarden. Freddy Bruyne, een frequente strandwandelaar, bevestigt dat de strandopgang al maanden in slechte staat is. Volgens hem zijn er maanden geleden al meters duin weggeslagen door een storm, waardoor betonnen platen die het pad vormden, meters verderop op het strand lagen.

Incident met mountainbiker

Het incident met de mountainbiker heeft de gemeente doen besluiten de strandopgang af te zetten. Verdere details over het ongeluk worden niet gedeeld omwille van de privacy van de betrokken persoon.

Toegang tot het strand

De toegang tot het strand wordt momenteel geblokkeerd door een hek en er staat een waarschuwingsbord dat fietsers adviseert af te stappen. Volgens een woordvoerster van de gemeente kunnen voetgangers en mountainbikers er nog steeds langs, maar fietsers moeten afstappen. Het hek is juist geplaatst om te voorkomen dat fietsers in één keer af kunnen rijden.

Tijdelijke afsluiting ruiterpad

Niet ver van de strandopgang, bij de kruising van de Scheivlakweg en de Schapenweg, is een ruiterpad naar het strand tijdelijk afgesloten met een hek. Op dit hek hangt een bericht van de boswachter dat het strand van Heemskerk tijdelijk niet bereikbaar is vanwege wateroverlast en ondergelopen paden.

Actie van de gemeente

De gemeente heeft aangegeven zo snel mogelijk actie te ondernemen om de strandopgang voor het zomerseizoen weer veilig en voor iedereen toegankelijk te maken. De strandopgang zal moeten worden opgehoogd om de stelconplaten weer terug te kunnen plaatsen op het pad. Hierover is de gemeente momenteel in overleg met Rijkswaterstaat.